domingo, 10 de mayo de 2015

08-05-15

L'última classe de Seminari va tenir lloc el passat divendres 8 de Maig, i ens va donar a conèixer una mica més de la vida del gran escriptor i periodista català Josep Pla.
Vam veure un capítol de "A fondo", un famós programa d'entrevistes dirigit i presentat pel periodista Joaquim Soler Serrano, que es va emetre en la televisió publica espanyol a entre 1976 i 1981. La memorable entrevista que el tutor ens va projectar va ser a Josep Pla el 8 de desembre de 1976.
En aquesta entrevista, l’ escriptor i el presentador mantenen una fluida i animada conversa de més d’una hora. Aquesta es basa en una serie de preguntes per part de Joaquim Serrano i les respectives respostes per part de Josep Pla.
Es crea un diàleg interessant i enginyós, amb un contingut molt ric i variat on l’entrevistador exposa els temes de debat i l’escriptor sap treure’n fruit a cada assumpte plantejat.
Parlen de temes com la seva Catalunya natal, o bé d’Itàlia o de França. També fan un repàs d’autors mentre Josep Pla n’exposa la seva respectiva opinió. En moltes ocasions també, ambdós fan referencia a les obres de l’entrevistat i a la seva professió; la paraula.
“Yo no he hecho más que periodismo, pero periodismo se puede hacer de muchas maneras” Diu Josep Pla en un moment de l’entrevista, eludint a la seva obra literària.

Per acabar, cal destacar la visió que Josep Pla ens va exposant al llarg de l’entrevista de com hauria de ser un bon escriptor i un excel·lent periodista. Ens parla des de la seva experiència i saviesa d’un món que tots nosaltres anhelem conèixer com a futurs comunicadors.

1 comentario: